Akademia Różnorodności

Rusza kolejna, czwarta już edycja Akademii Różnorodności Ogrodu Botanicznego w Łodzi!

Z uwagi na aktualne obostrzenia będzie się ona odbywać w nieco innej, wirtualnej odsłonie.

Na początek zapraszamy do obejrzenia pierwszego filmu z serii "Dzika Kuchnia", w którym główną rolę zagrają: pokrzywa, gwiazdnica, dziki szczypior oraz czosnaczek. Poznajcie naszych bohaterów oraz ich zastosowanie w kuchni!
Smacznego!

Aktualności

Kwitnąca kolekcja piwonii w Ogrodzie Botanicznym w Łodzi

Kamila Kolasińska / Ogród Botaniczny

Ogród Botaniczny w Łodzi serdecznie zaprasza do obejrzenia właśnie rozpoczynającej kwitnienie kolekcji piwonii znajdującej się na terenie Działu Kolekcji Roślin Ozdobnych zlokalizowanego przy wejściu... więcej

Akademia Różnorodności 2021 - Dzika Kuchnia odcinek 5

Kamila Kolasińska / Ogród Botaniczny

Zapraszamy na kolejną odsłonę Dzikiej Kuchni, w której poznamy przepisy na pyszne potrawy z bylicy pospolitej i krwawnika pospolitego. Zachęcamy do obejrzenia i wypróbowania. więcej

Labirynt w Ogrodzie Botanicznym

Labirynt z żywopłotu w Botaniku na Dzień Dziecka

Agnieszka Rutkowska / UMŁ

Niezwykła atrakcja dla najmłodszych na Dzień Dziecka - otwieramy labirynt w Ogrodzie Botanicznym już 1 czerwca! więcej



Fb Ogrodu
Fb Palmiarni