Ogłaszamy konkurs na wynajem powierzchni w strefie food court Orientarium

Prace w Orientarium idą pełną parą. Dbamy o każdy szczegół inwestycji, aby po otwarciu zwiedzający mogli poczuć się tutaj komfortowo. Goście, którzy odwiedzą Orientarium, na pewno nie wyjdą stąd głodni. W maju ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznej.

Orientarium to nowoczesny pawilon hodowlano-wystawienniczy. Obiekt został podzielony na dwie części – strefę wejściowo-konferencyjną oraz strefę ekspozycyjną.
4 zdjęcia
ZOBACZ
ZDJĘCIA (4)

Orientarium to nowoczesny pawilon hodowlano-wystawienniczy. Obiekt został podzielony na dwie części – strefę wejściowo-konferencyjną oraz strefę ekspozycyjną. Ważną częścią inwestycji jest również strefa gastronomiczna. - Po odwiedzeniu wszystkich nowoczesnych pawilonów, zwiedzający na pewno będą mieli ochotę usiąść, odpocząć i zjeść coś smacznego. W tym miesiącu ruszy konkurs na najem powierzchni gastronomicznych. Zachęcamy wszystkich restauratorów do udziału w przetargu. Wybór jest spory. Po pierwsze, w Orientarium będzie działać duża restauracja o powierzchni prawie siedmiuset metrów kwadratowych. Chcemy, by to była restauracja nastawiona na przygotowywanie i wydawanie posiłków w systemie miniobsługowym, z możliwością samodzielnego komponowania dań. Chodzi o to, by obsłużyć jak największą liczbę gości, oczywiście z zachowaniem najwyższej jakości. Po drugie, w Orientarium powstaje zewnętrzna strefa gastronomiczna. Mamy tutaj kilkanaście małych lokali. Konkurs na ich najem również ruszy w maju. Przed lokalami mamy strefę food court, gdzie wygodnie będzie można usiąść, odpocząć i zjeść posiłek. W tej strefie pojawi się również mini zoo i plac zabaw dla dzieci. Rodzice będą mogli wygodnie zjeść, a dzieci w tym czasie mogą się pobawić – podkreśla prezydent miasta Łodzi, Hanna Zdanowska.

Duża restauracja ma powierzchnię 680 metrów kwadratowych. Na zewnątrz znajduje się 16 lokali o powierzchni od 30 do 60 metrów kwadratowych. W pierwszej kolejności ruszy konkurs na restaurację główną, niedługo potem wystartuje przetarg na wynajem mniejszych lokali. Najemcy będą mieli 30 dni na składanie ofert. – Zależy nam na tym, by oferta gastronomiczna była zróżnicowana, tak by każdy znalazł coś dla siebie. Przy ocenie ofert weźmiemy pod uwagę między innymi stawkę miesięcznego czynszu za metr kwadratowy powierzchni lokalu oraz doświadczenie oferenta – informuje Arkadiusz Jaksa, prezes ZOO.

Szczegóły konkursu pojawią się wkrótce na stronie bip.zoo.lodz.pl

Zobacz również:

Majówka w Ogrodzie Botanicznym 2024 - 26 maja (niedziela) godz. 11.00-18.00

Mateusz Raczyński

Ogród Botaniczny w Łodzi oraz Zielona Łódź serdecznie zapraszają na imprezę plenerową pn. "Majówka w… więcej

WYSTAWA FIOŁKÓW AFRYKAŃSKICH w Palmiarni Ogrodu Botanicznego

Aleksandra Nowacka / Palmiarnia

Ogród Botaniczny w Łodzi, w dniach 25-26 maja 2024 r., serdecznie zaprasza na „Wystawę fiołków… więcej

Ogród bez tajemnic - Przyrodnicze spacery po Ogrodzie Botanicznym "Kwitnący maj"

Ogród bez tajemnic - Przyrodnicze spacery po Ogrodzie Botanicznym "Kwitnący maj"

Mateusz Raczyński

Serdecznie zapraszamy w dniu 12 maja 2024 r. (niedziela) o godz. 11:00 do Ogrodu Botanicznego na… więcej

Senioralia 2024 w Ogrodzie Botanicznym

Senioralia 2024 w Ogrodzie Botanicznym

Mateusz Raczyński

Ruszają zapisy na wycieczki z przewodnikiem po najpiękniejszych zakątkach Ogrodu Botanicznego w… więcej

Warsztaty „Formowanie drzew w sztuce Bonsai” w Palmiarni Ogrodu Botanicznego

Aleksandra Nowacka / Palmiarnia

Palmiarnia Ogrodu Botanicznego wraz z Polską Asocjacją Bonsai zaprasza na kolejne warsztaty… więcej

Fb Ogrodu
Fb Palmiarni